Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Már a napokban elkezdődhet az oltás

2020.12.21
17:02
2020.12.21
19:50
Forrás
Pannon RTV
Háromféle koronavírus elleni védőoltás is rendelkezésünkre fog állni az év végéig – jelentette ki Ana Brnabić.

A szerb miniszterelnök reméli, hogy már az elkövetkező napokban megkezdődhet a vakcináció. A szakszolgálat feladata, hogy meghatározza a prioritásokat, amit a kormány tiszteletben fog tartani, és biztosítani fogja a feltételeket – tette hozzá. Eddig három gyártóval írt alá szerződést Szerbia, az amerikai Pfizerrel, az orosz Gamalea Intézettel és a kínai Szinofarmmal. Mindhárom védőoltásból várhatóan az év végéig érkezik bizonyos mennyiség Szerbiába.

„Hogy milyen mennyiségben, azt megtudják, amint megérkezik. Jelenleg még mindig folynak a tárgyalások a gyártókkal. Nézzék, a Pfizer majdnem 50 %-kal csökkentette a mennyiségeket, amelyeknek december és január folyamán meg kellett volna érkezniük bizonyos országokba, ez tehát állandóan változik. Azt hiszem, az a fontos, hogy mi kapunk védőoltást decemberben, és hogy nem kell az EU-s partnereinktől függni, vagy a Covax-mechanizmuson keresztül történő rendeléstől, mint sok más országnak. Fontos, hogy ezt a bilaterális szerződéseknek köszönhetően kapjuk meg és annak, hogy a Szerb Köztársaság képes volt beszerezni és megvásárolni.”

háromféle
védőoltás
vakcina
Szerbia
Ana Brnabić
miniszterelnök

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.