Ugrás a tartalomra

Értékelte az évet az újvidéki VMSZ

2020.12.28
17:17
2020.12.28
18:07
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta hagyományos évértékelő összejövetelét a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezete. A járványügyi helyzetre való tekintettel ezúttal szűk körben összegezték az idei évet. Kitértek a 2021-es tervekre is.

A VMSZ újvidéki helyi szervezetet a 2020-as évben a járvány miatt nem tudott minden tervet véghez vinni, és számos rendezvényük is elmaradt. Az idei évre tervezett befektetések, fejlesztések azonban megvalósultak - emelte ki Vicsek Annamária, a városi szervezet elnöke: „Az, ami a járvány alatt, azokban a legnehezebb időkben, amikor rendkívüli helyzetben volt az ország, a helyi szervezetünk, a városi szervezetünk megmutatta azt az összetartozást, egymás megsegítését, ami az újvidéki magyar közösséget jellemzi, hiszen az idősebb polgároknak a vásárlásban segítettünk, illetve csomagosztásban vettünk részt.”

Az idei sikerek között szerepel a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ új épületszárnyának kiépítése. Oktatás terén sikerült az óvodai hálózatot is bővíteni, és Tiszakálmánfalván is szeretnének egy önálló magyar csoportot nyitni.

Vicsek Annamária, újvidéki elnök, VMSZ: „Ami az oktatási intézményeknek a megerősítését jelenti, nekünk továbbra is az az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a József Attila, a Petőfi Sándor és a Sonja Marinković általános iskolákban továbbra is megmaradjon a tannyelvű oktatás. Éppen ezért rendszeresen tartjuk a kapcsolatot nem csak a tanítókkal, hanem az óvodapedagógusokkal is, illetve a bölcsis korosztályú szülőkkel is.

Ami még az idei évet jellemezte, az a választásokon elért siker. Ezáltal városi szinten kettőre emelkedett a képviselők száma - hangzott el az évértékelőn.
 

VMSZ
Vicsek Annamária
Újvdék

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.