Ugrás a tartalomra

Torlódásra kell számítani a szerb-magyar határszakaszon

2021.01.10
16:02
2021.01.10
19:30
Forrás
Pannon RTV
Megindultak visszafelé a szabadságukat Szerbiában töltő nyugat-európai vendégmunkások. A helyzet óráról órára változhat, így érdemes indulás előtt tájékozódni a határhelyzetről.

Vasárnap délelőtt, stábunk ottjártakor a két határ közötti szakasz tele volt személygépkocsikkal.

Míg a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn délelőtt nem volt nagyobb feltorlódás a szerbiai oldalon, hiszen két sorban engedték az autókat, az átutazókat, addig a két határ között szinte teljesen összeért a forgalom, mint ahogy az mögöttem most is jól látható. A vendégmunkások szabadsága lejárt és megindultak vissza Nyugat-Európába. Az itt várakozók szerint több órás lehet majd a várakozás, hogy átjussanak Magyarországa.

Kígyózó sorok, olykor dudáló, ideges sofőrök. Ez jellemezte a forgalmat vasárnap délelőtt a szerb-magyar határ között. A feltorlódott sorok között szinte csak külföldi rendszámtáblás személyautókat lehetett látni. A legtöbb nyugat-európai ország előzetesen kötelező PCR-teszt felmutatását tette kötelezővé a visszatérőknek. Az általunk megkérdezettek ugyanakkor másként vélekedtek.

"Nem szükséges a járművezetők számára Németországba. Mivel Magyarország-Ausztria tranzitútvonal, ezért nincs szükség PCR-tesztre. Van papírunk, ami igazolja. Nincs szükségünk tesztre."

"Én úgy tudom kell. Nekem kettő is van. Az egyik január elsejétől, a másik pedig tegnaptól érvényes. Zomborban csináltattam a tesztet."

Torlódásra kell számítani még néhány napig az átkelőhelyen, így aki útnak indul tájékozódjon az aktuális határhelyzetről az erre vonatkozó Facebook-csoportokban, vagy alkalmazásokon keresztül. Aki pedig Nyugat-Európába tart, olvassa el a vonatkozó járványügyi szabályokat.

torlódás
határ
Röszke
Horgos
vendégmunkás
PCR-teszt

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.