Ugrás a tartalomra

„Európai jövő nincs a kapcsolatok normalizálása nélkül”

2021.01.12
19:38
2021.03.04
16:42
Forrás
Tanjug
Végleges egyezség születhet Belgrád és Pristina között az elkövetkező néhány hónapban, amennyiben mindkét fél készen áll a tárgyalásra - véli Miroslav Lajčak.

Az Európai Unió párbeszéddel foglalkozó különleges megbízottja szerint ehhez azonban az is szükséges, hogy megalakuljon az új koszovói kormány. A politikus szerint rendezni kell minden olyan megállapodást, amelyet a megbeszéltek ellenére sem hajtottak végre a felek, ezen felül pedig a pénzügyi és vagyoni kérdéseket is tisztázni kell.

Amennyiben a felek nem hajlandóak a megállapodásra, mi azt nem tudjuk rájuk kényszeríteni. Azonban azt tudniuk kell, hogy európai jövő nem lesz a kapcsolatok normalizálása nélkül - fogalmazott Miroslav Lajčak.

Szerbia
Koszovó
Európai Unió
EU
Miroslav Lajčak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.