Ugrás a tartalomra

Újabb Pfizer-szállítmány érkezett Szerbiába

2021.02.22
15:10
2021.02.22
15:17
Forrás
kurir.rs, Szerbiai RTV, Tanjug
A hírt a szerb kormányfő jelentette be.

Újabb 46 800 adag Pfizer/BioNTech koronavírus elleni védőoltás érkezett ma Szerbiába a Torlak Intézetbe – jelentette be Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök hozzátette, ma jött egy újabb szállítmány az orosz Szputnyik V vakcinából is.

Brnabić arról is beszélt, hogy az ország több mint 12 millió oltóanyag beszerzéséről kötött szerződést. Március folyamán pedig mintegy 600 ezer adag újabb oltás érkezik. Emlékeztetőül, tegnap érkezett meg az első vakcinaszállítmány a brit-svéd gyártmányú AstraZenecából, ebből 150 ezer adagot szállítottak le Belgrádba.

Pfizer
Ana Brnabić
vakcina
védőoltás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.