Ugrás a tartalomra

Szerbia vezet Európában az újraoltások arányát tekintve

2021.02.28
13:12
2021.02.28
13:33
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Közölte a legfrissebb oltási adatokat a szerb kormány. Ezzel kapcsolatban pedig még egy jó hír, hogy estére újabb 100 ezer adagnyi orosz vakcina érkezik Szerbiába.

Az egymillió lakosra jutó újraoltások aránya szempontjából Szerbia minden más európai országot megelőzött, világszinten pedig a negyedik helyen áll - derült ki. A szerbiai közszolgálati televízió vasárnap reggeli híradójának beszámolója szerint az országban eddig 1 millió 433 ezer 55 adag vakcinát használtak fel, és 511 807-en már megkapták valamelyik oltóanyag mindkét dózisát. Szerbiában egymillió lakosra 75 215 újraoltott ember jut, amivel vezetőnek számít Európában.

Este újabb 100 ezer adagnyi orosz Szputnyik V vakcina érkezik Szerbiába - jelentette be Nenad Popović szerb innovációs miniszter. Elmondta, amint megérkezik a szállítmány a belgrádi repülőtérre, azt a Torlak Intézetbe szállítják, majd pedig hétfőn szét is osztják az oltópontok között országszerte. A miniszter szerint, az, hogy újabb szállítmány érkezik Oroszországból, a két nép baráti kapcsolatát bizonyítja.

Szerbia
újraoltás
oltás
Európa
vezet

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.