Ugrás a tartalomra

Szerbiában tartózkodik a bahreini király képviselője

2021.04.05
19:06
2021.04.05
23:00
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos látogatásra érkezett Belgrádba Nasser bin Hamad bin Isa Al Khalifa. A bahreini király képviselője, nemzetbiztonsági tanácsadója ma a szerb államfővel is találkozott.

Aleksandar Vučić a közös sajtótájékoztatón közölte, a tárgyalás során több területet is érintettek, amelyeken együttműködés valósulhat meg Bahrein és Szerbia között.

A bahreini király képviselője kiemelte, reméli, hogy a két állam között fejlődő kapcsolat diplomáciai, gazdasági és stratégiai kapcsolattal is meg lesz erősítve.

Aleksandar Vučić arról is beszélt, hogy fejleszteni kell a két ország között az árucsere-forgalmat. Tervezik egy vegyesbizottság létrehozását, valamint szóba került egy repülőjárat létrehozásának kérdése is Belgrád és Manáma között.

Aleksandar Vučić, Szerbia államfője: „Azt kérem, érezze úgy magát, mintha otthon lenne! Ami Szerbiát illeti, igaz barátjuk és nagyon-nagyon lojális partnerük lesz. Olyan, amely nem csak, vagyis nem kizárólag a saját érdekeit tartja szem előtt, hanem a közeli barátaiét is.”

Szerbia
Bahrein
Aleksandar Vučić
együttműködés

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.