Ugrás a tartalomra

A magyar költészet napja

2021.04.11
09:28
2021.04.11
22:27
Forrás
Pannon RTV
A kArc irodalmi kávéház Juhász Gyula verseinek válogatásával állt közönség elé.

Ma van a magyar költészet napja. A költészet napját 1964 óta április 11-én ünneplik Magyarországon József Attila születésnapján. Minden évben számos irodalmi programmal emlékeznek ilyenkor a világ magyarjai. Az idei évben az erre a napra vonatkozó események többsége online térben zajlik a járványhelyzet miatt.     

A kArc irodalmi kávéház a covid időszak első koncertjét tartotta meg egy év után. Juhász Gyula verseinek válogatásával állt közönség elé a Kortárs Galériában Szabadkán.

Kalmár Zsuzsa a kArc háziasszonya elmondta, a múlt év hatására a színészek a lelkükben még mindig le vannak lassulva, elengedtek minden plusz tevékenységet, de most összekapták magukat.

"Valójában két hónappal ez ezelőtt mondtuk ki, hogy Juhász Gyula, és a két hónap az kellett ahhoz, hogy ezt a szervezetünkön átfolyassuk és legyen belőle egy újabb kArc. Dehát itt vagyunk, megint rohammunkában!"

Juhász Gyula súlyos depresszióval küzdött egész életében, és verseinek hangulata teljesen betalált a mai letargikus életvitel hangulatába. Pálfi Ervin a kilencvenes évek zenei világából merített.

"Nagyon közel áll hozzám ez a zenei világ, mert én pont a kilencvenes években, amikor kezdetem nyitogatni a zenei kapuimat, akkor nagyon befogadó voltam az ilyen típusú zenére. Nekem könnyű volt és Juhász Gyula is az a költő, aki nagyon odafigyelt a formára, úgyhogy egyszerű volt verseket is válogatni."

A zenekari felállás a kArcon belül mindig változik egy kicsit, most hatan voltak.

magyar költészet napja
kArc
irodalmi kávéház
vers

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.