Ugrás a tartalomra

Kevesebb mint ezer új fertőzött Szerbiában

2021.05.10
15:34
2021.05.10
16:39
Forrás
Tanjug, covid19.rs
Ismét ezer alatt van az újonnan regisztrált koronavírus-esetek száma Szerbiában.

Az elmúlt 24 órában 918 személynél mutatták ki a fertőzést, és több mint 10 ezer tesztet végeztek el. 18-an haltak meg a betegség következtében. Az egészségügyi rendszer továbbra is leterhelt, 3786 személy szorul kórházi ellátásra, közülük 127-en vannak mesterséges lélegeztetésen.

Szerbiába újabb Pfizer vakcinaszállítmány érkezett. A B92 értesülései szerint a küldemény 104 130 adag oltást tartalmaz. Az oltóanyagot a Torlak Virológiai Intézetbe vitték.

Regionális alapú járványügyi intézkedéseket szorgalmaz Goran Vesić

Néhány napon belül elérheti a félmilliót az újraoltottak száma Belgrádban - ezt nyilatkozta a főváros alpolgármestere, Goran Vesić. A TV Prva vendégeként arról beszélt, hogy jelenleg a lakosok 45 százaléka vette fel a védőoltás mindkét dózisát. Vesić hozzátette, Belgrád nem akar azoknak a városoknak a sorsában osztozni, amelyek lakosságának mindössze 10 százaléka kapta meg a védőoltást. Véleménye szerint a járványügyi intézkedéseket regionális alapon kellene meghozni.

Goran Vesić
Belgrád
koronavírus elleni védőoltás
Szerbia
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.