Ugrás a tartalomra

Örömzenélés a Szabadkai Zeneiskolában

2021.05.15
14:03
2021.05.23
18:05
Forrás
Pannon RTV
Véget ért az idei ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program. Az eseménysorozat keretében számos műhelymunkán vehettek részt diákok és tanárok egyaránt. A program zárásaként közös örömzenélést tartottak a Szabadkai Zeneiskolában.

A ZenÉSZ Zenei Tehetséggondozó Program keretében a Szabadkai Zeneiskola növendékei műhelymunkákon és előadásokon vehettek részt. A diákok és tanáraik stílusosan zárták a sorozatot, bemutattak egy dalt.

Szalma Dóra, citerás: „Nem sokat gyakoroltam, de sikerült szépen eljátszanom a citerán, és nagyon élveztem a jelenlétet a próbákon, imádtam mindegyiket.”

Faddi Lilla több mint négy éve zenél, nagybőgőjátékkal egészítette ki a előadást.

„Nagyon jó érzéssel tölt el a társaimmal játszani, nem olyan sokat gyakoroltam én sem, de a próbákon nagyon könnyen, gyorsan összetudtuk rakni, mivel mindenki ügyesen próbálta otthon is és itt is, úgyhogy gyorsan összeraktuk.”

Oboa, klarinét, citera és zongora - csak néhány azon hangszerek közül, amelyeket a diákok megszólaltattak, de emellett vokalisták is felléptek.

Németh Nemes Aranka, szervező: „Mindenféleképpen a végén szerettünk volna egy közös produktumot. Farkas Ferenc egy régi magyar dalának az átiratát Németh György hangszerelésében játsszuk el, és ebben mindannyian részt veszünk és mindannyian részt vállaltunk, akik a programban benne voltunk. Kilenc diák vitte végig és a hat pedagógus is szerepel benne, amit majd láthat a közösség így online felületen.”

A szervezők abban reménykednek, hogy a jövőben a járványhelyzet javulásával élőben, nézőközönség előtt is szerepelhetnek majd.

Szabadkai Zeneiskola
Németh Nemes Aranka
ZenÉSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.