Ugrás a tartalomra

Ismét ötszáznál kevesebb új fertőzött Magyarországon

2021.05.18
09:37
2021.05.18
12:46
Forrás
MTI
Meghalt 64 beteg, és újabb 382 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu.

Kórházban 2197 koronavírusos beteget ápolnak, és közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig majdnem 4 millió 715 ezer embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 749 235-en már a második adag vakcinát is megkapták - mondta Galgóczi Ágnes. A magyar Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője kiemelte már több mint 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra és 84 százalékuk meg is kapta azt. Elmondta: ma is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon. Galgóczi Ágnes az operatív törzs sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat, és még kevés Pfizert is annak, aki SMS-t kapott.

Elérte a három és fél milliót a Magyarországra eddig érkezett Pfizer vakcinák száma. Tegnap reggel ismét több, mint 330 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett Magyarországra, ez már a 22. szállítmány volt. Magyarország vonatkozásában a Pfizer több mint négy hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a vakcináját - emelték ki az illetékesek. Csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech oltóanyag érkezik az országba.

Ma szavaz a magyar Országgyűlés a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról. A képviselők ma elfogadhatják a kabinet azon javaslatát, amely a Ház őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig meghosszabbítaná a koronavírus-törvény hatályát, hogy a veszélyhelyzeti kormányrendeletek továbbra is érvényben maradhassanak. A határozathozatalok során döntés várható az idei költségvetés módosításáról, valamint a köznevelést és a felsőoktatást érintő változtatásokról is. Az ülésnap további részében négy általános vitát bonyolítanak le. Terítékre kerül például az egyszülős családok életkörülményeinek javításáról szóló kormányzati előterjesztés, valamint a kabinet adómódosítási előterjesztése. Az Országgyűlés szerdától péntekig a 2022-es költségvetési javaslatot tárgyalja összesen 30 órás időkeretben.

koronavírus
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány
koronavírus elleni védőoltás
Országgyűlés

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.