Ugrás a tartalomra

Vajdaság: 80 millió dinár a fóliasátras termesztésre

2021.05.25
14:12
2021.05.25
16:30
Forrás
Pannon RTV
A mostani kírásban 130 gazdaság részesült vissza nem térítendő támogatásban.

80 millió dinár értékű vissza nem térítendő támogatást kapnak azok a vajdasági gazdák, akik fóliasátras termesztéssel foglalkoznak. Az erről szóló szerződéseket ma írta alá Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár, 130 gazdaság képviselőivel. A pénzt az érintettek üvegházak telepítésére és a hozzájuk tartozó berendezések vásárlására fordíthatják.

Pintér Domonkos Izabella, kispiaci termelő családi vállalkozásához éppen a legjobbkor jött a támogatás.

„Azért pályáztam fóliasátrat mert a szüleim is ezzel foglalkoztak az elmúlt 25 évben, és én is ezt szeretném folytatni. Ezért a mi udvarunkba is ezzel a pályázással kerülni fog még két fóliasátor.”

A pénzt az érintettek üvegházak telepítésére és a hozzájuk tartozó berendezések vásárlására fordíthatják - mondta el Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes.

„Biztosíthatja a termelőknek, hogy a jövőben meg tudják vásárolni ezeket az eszközöket, fejleszteni tudják a termelésüket és ez is a célja a Tartományi Mezőgazdasági Titkárságnak, hogy a gazdák modernebb eszközökkel, minél jobb terményeket tudjanak előállítani és természetesen azért, hogy minél versenyképesebbek legyenek a piacon. Így fejlődhet Vajdaság területén a mezőgazdaság.”

A szerződések összértéke több mint 132 millió dinár, ebből 80 milliót a tartományi költségvetésből különítettek el - emelte ki Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár.

„A maximálisan igényelhető összeg egy jelentkezőnél, a mezőgazdasági titkárság által elfogadott 2,1 millió dinár. 10 százalékkal magasabb összeget kaphatnak az olyan gazdaságok, amelyeket nők vezetnek, vagy azok a gazdaságok, amelyek nehéz körülmények között működnek, illetve a 40 évnél fiatalabb gazdálkodók. Ez egyébként is bevett gyakorlat minden pályázatunknál.”

A megítélt támogatásoknak köszönhető beruházások megvalósulásával további 125 000 négyzetméternyi vajdasági termőföld kerülhet fóliasátrak alá.

Ótott Róbert
Čedomir Božić
mezőgazdaság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.