Ugrás a tartalomra

Palmer: Nincs határideje a Belgrád és Pristina közötti megállapodás megkötésének

2021.06.04
22:46
2021.06.04
22:58
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Nincs határidő, ameddig a Belgrád és Pristina közötti megállapodást alá kellene írni - jelentette ki Matthew Palmer, az Amerikai Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

Hozzátette, elégedettséggel tölti el, hogy mindkét fél a párbeszéd folytatása mellett döntött. Az USA támogatja a folyamatot, ismeri a helyzetet, számos nehéz kérdés fel fog merülni - emelte ki. Bízik benne, hogy a feleket jó szándék vezérli, és azon dolgoznak, hogy feltárják a gondokat és elmozduljanak a holtpontról.

Az amerikai diplomata Porfirije szerb pátriárkával is találkozott Belgrádban. A megbeszélésen Miroslav Lajčak, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízott is jelen volt. Fontos, hogy Koszovón a Szerb Pravoszláv Egyház érdekeit megvédjék, főleg a vagyonát - hangzott el.

Matthew Palmer
Porfirije
pátriárka

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.