Ugrás a tartalomra

Kurti: a javaslataimat elutasították Brüsszelben

2021.06.15
16:04
2021.06.15
16:15
Forrás
Pannon RTV
Albin Kurti több javaslatot fogalmazott meg a párbeszéd folytatására egy bejegyzésben, mely a közösségi oldalán jelent meg. A javaslatokat Brüsszelben elutasították.

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

 

Albin Kurti a tárgyalás után közösségi oldalán megjelent bejegyzésében többek között azt írja, Belgrád és Priština azonnal írjon alá egy közös békenyilatkozatot, amely tulajdonképpen egy meg nem támadási szerződésként működne. Felhívta a figyelmet, hogy a kölcsönös elismerés esetén kétoldalú kölcsönösség állna fenn, beleértve a kisebbségek kérdését is. Kurti azt írta, javaslatait Brüsszelben elutasították, a koszovói miniszterelnök azonban reményét fejezte ki, hogy amikor a szerb delegáció visszatér Belgrádba, komolyabban fontolóra veszik az általa felvázolt ötleteket.

Albin Kurti
Koszovó

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.