Ugrás a tartalomra

„Megéri színházzal foglalkozni, színházba fektetni”

2021.07.02
14:58
2021.07.02
17:05
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül sikeres idényt zárt a Szabadkai Népszínház szerb és magyar társulata. Az elmúlt egy hónapban 13 díjjal tértek haza a színházi fesztiválokról.

A Szabadkai Népszínház magyar társulatának A gyászoló család című darabja lett a legjobb a 38. smederevói Nušić-napokon. Amellett, hogy a szakmai zsűri döntése alapján kiérdemelte a legjobb előadás díját, a közönség Pámer Csillát szavazta meg az est legjobb színészének: „Nagyon örülök ezeknek a díjaknak, és úgy érzem, hogy ezek a díjak, amiket most elhozott a színházunk, mindkét társulat, ez elég bizonyíték arra, hogy megéri a színházzal foglalkozni, és megéri a színházba fektetni. S úgy gondolom, ha ilyen jó támogatást kapunk a várostól, az emberektől, akkor ezen az úton tudunk tovább haladni, és ebbe reménykedünk, hogy ilyen nagyszerű sikereket tudunk még elérni.”

Miloš Nikolić szerint a díjak sokasága további lendületet ad nemcsak a színészeknek, hanem a színház minden dolgozójának. A további tervekről is egyeztettek a megbeszélésen. Két fontos szerződést is aláírtak nemrégiben, a Belgrádi Népszínházzal és az újvidéki Szerb Nemzeti Színházzal.

Miloš Nikolić, igazgató, Szabadkai Népszínház: „A jövőben az említett szerződések értelmében lesznek nálunk opera- és balett vendégelőadások. Biztos vagyok benne, hogy a közönségünk, amely évek óta hűségesen követ bennünket, örömmel fogadja majd ezt.”

Stevan Bakić polgármester szerint a város a jövőben is mindenben támogatja a két társulatot, hogy még jobb eredményeket érjenek el: „Örülünk annak, hogy hamarosan befejeződnek a Szabadkai Népszínház építési munkálatai, hogy művészeink végre méltó helyet kapjanak, mert jelenleg nagyon nehéz körülmények között dolgoznak.”

A Szabadkai Népszínház épülete Szabadka egyik szimbóluma. Teljes felújítását és átépítését 2007-ben kezdték meg. A munkálatok befejezésére már több dátumot is kitűztek, de ezeket nem tudták tartani, így a színházi dolgozók és a közönség is nagyjából másfél évtizede vár a megfelelő körülményekre.

Szabadkai Népszínház
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Stevan Bakić
Miloš Nikolić
Pámer Csilla
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:04, Frissítve: 18:11

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.