Ugrás a tartalomra

Elismerés az adaiaknak a Magyar Kézilabda Szövetségtől

2021.07.12
15:06
2021.07.12
18:07
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Kézilabda Szövetség általi elismerésben részesültek az adai kézilabda klubok vezetői. Az okleveleket Siófokon, a magyar-brazil olimpiai selejtező mérkőzésen vették át a hétvégén.

Több évtizedes eredményes utánpótlás-nevelés jellemzi a Vajdaság-szerte kézilabda nagyhatalomként emlegetett adai klubokat. Ennek bizonyítékául elismerésben részesült a hétvégén két helyi sportvezető.

Tóbiás József közel 20 éve vezeti a Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klubot.

„Ez az elismerés tovább serkent, tovább ösztönöz, tovább motivál arra, hogy a jövőben a munkámat legalább ennyire, ekkora odafigyeléssel, ilyen odaadással tudjam végezni, mint az elmúlt periódusban, és tényleg nagyon-nagy köszönet és hála a MKSZ-nek.”

A Magyar Kézilabda Szövetség több éve támogatásával, háttérországot biztosít a határon túli sportolók fejlesztésében, ezzel is megakadályozva a tehetségek elkallódását.

Az adai Halász József Női Kézilabda Klub elnöke, Urbán Mónika, Kirsner Erika olimpikon kézilabdázótól vehette át a rangos elismerést.

„Amikor megkaptam először is Juhász István hívását a Magyar Kézilabda Szövetségtől, és említette, hogy milyen díjban részesültem, akkor először szólni nem tudtam, utána könnybe lábadt a szemem, hogy az anyaországban gondolnak ránk és tudják értékelni a munkánkat. Még most is elérzékenyülök, tehát tényleg megható volt és nagyon megtisztelő.”

A nyári szünetről visszatérve, a tervek szerint már augusztusban megkezdődik mindkét klub háza táján a felkészülés, valamint a női U12-es korosztály számára már augusztus hónap utolsó hétvégéjén kézilabda torna megrendezésére is sor kerül.

Ada
Magyar Kézilabda Szövetség
Siófok

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.