Ugrás a tartalomra

Nagyot ugrott a koronavírus-fertőzöttek napi száma Szerbiában

2021.07.16
16:00
2021.07.16
16:06
Forrás
Szerbiai RTV, covid19.rs
Tegnap óta 206 új beteget vettek nyilvántartásba. Egy hónapja nem volt ennyi új fertőzött. Szerbiában eddig nyolc olyan személyt azonosítottak, aki bizonyítottan a koronavírus delta variánsával fertőződött meg.

Jó hír viszont, hogy nincs új áldozata a betegségnek. Kórházban 299 embert kezelnek, lélegeztetőgépre 6-an szorulnak.

Teljesen logikus az orvosok kérése, hogy a beoltatlan páciensek maguk fizessék ki a koronavírus-okozta betegség kórházi kezelésének költségeit - jelentette ki Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter. Elmondta, van elég vakcina, válogatni is lehet közöttük. Hangsúlyozta, az egészségügyi dolgozók ezt azért kérik, mert számos esetben találkoznak olyanokkal, akik mind a koronavírust, mind a vakcina hatékonyságát tagadják, miközben elvárják, hogy az állam pénzén kezeljék őket, ha megbetegszenek. Akik beoltatták magukat, jóval kisebb eséllyel kerülnek kórházba - tette hozzá az egészségügyi miniszter.

Azt is elmondta, hogy Szerbiában eddig nyolc olyan személyt azonosítottak, akik bizonyítottan a koronavírus delta variánsával fertőződtek meg, azonban szinte biztos, hogy ettől jóval többen vannak. 

koronavírus
Szerbia
járvány
fertőzöttek

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.