Ugrás a tartalomra

Augusztusban tartják a munkásolimpia előválogatóit Ada községben

2021.07.24
15:14
2021.07.24
15:30
Forrás
Pannon RTV
2023-ban Ada község lesz a házigazdája a soron következő, 13. alkalommal megszervezendő Vajdasági Munkássport Olimpiának.

A versenyt 2023. június 30-a és július 2-a között rendezik meg a településen, amelynek kabalafigurája egy méhecske, ezzel is ábrázolva az itt élők szorgalmát és a családi közösségben élés fontosságát. A több ezer versenyzőt vonzó sportrendezvény vajdasági előválogatói szintén Adán lesznek augusztus 7-től 29-ig. A csapatok egyebek mellett strandröplabdában, kosárlabdában, tekében, dartsban, kézilabdában, céllövészetben, kötélhúzásban és asztaliteniszben mérkőznek meg. Az előválogató csapatsorsolásait ma ejtették meg.

Búcsú Attila, az adai Községi Képviselő-testület elnökhelyettese: „A Vajdaság Bajnoksága 2021 rendezvénysorozat a négyéves olimpiai ciklus második állomása, amely augusztusban kerül megrendezésre. A sportmérkőzéseken a férfiak 19, a nők 10 sportágban méretettnek meg. A sportesemények Adán és Moholon több helyszínen zajlanak majd az augusztus hónap szombatjain és vasárnapjain. Közel 1200 sportolót várunk egész Vajdaságból, akik a 13. Vajdasági Munkássport Olimpiai játékokra való bejutásért versengenek. Az olimpiai játékokat 2023-ban szintén Adán rendezzük majd meg. Az előkészületek a tervezett ütemben folynak, tehát minden feltétel adott lesz a sportrendezvény megtartásához.”

Ada
munkásolimpia
Búcsú Attila

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.