Ugrás a tartalomra

Jelentős összegre számíthatnak a nyugdíjasok

2021.10.05
21:32
Forrás
Pannon RTV
Több pénzügyi támogatásban részesültek a szerbiai nyugdíjasok az elmúlt időszakban, a koronavírus-járvány kirobbanása óta. A kisnyugdíjasok számára ez hatalmas segítség, sokuknak mindössze pár ezer dinárja marad, ha a rezsiköltségeket kifizetik.

Az állam az elmúlt időszakban több támogatást is nyújtott a szerbiai nyugdíjasoknak. Tavaly és idén is több alkalommal is kaptak pénzügyi segítséget. Legutóbb, a múlt hónap folyamán további 50 eurós támogatást kaptak. Mindenkinek jól jött ez az összeg.

A nyugdíjas egyesületek munkáját is nagyban befolyásolta a koronavírus, hiszen találkozóikat, programjaikat sem tudták megvalósítani. Martonoson is sokan kis nyugdíjból élnek, így minden támogatásnak örülnek.

A továbbiakban is számíthatnak támogatásra a nyugdíjasok. A többi polgárral együtt a következő harminc eurót novemberben, 20-at pedig decemberben utalnak. Jövő év februárjában pedig további 20 ezer dináros utalásra várhatnak a szerbiai nyugdíjasok az állam részéről.

A gazdaság és a magánszemélyek támogatásáról Újhelyi Ákos, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője beszélt a Pannon RTV hírháttérműsorában.

nyugdíjas
koronavírus
kisnyugdíjas
nyugdíj
Tandari Erzsébet
VMSZ
Újhelyi Ákos
Martonos
Kiss Gizella
vezetőségi tag
Községi Nyudgíjas Egyesület

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.