Ugrás a tartalomra

Óriási a nyomás az egészségügyön, szigorúbb intézkedéseket kér a válságstáb

2021.10.18
11:05
Forrás
Szerbiai RTV
A jelenlegi járványügyi helyzetből az oltás az egyetlen kiút - hangsúlyozta Dr. Predrag Kon a Szerbiai RTV reggeli műsorának vendégeként.

A válságstáb tagja rámutatott arra is, hogy a kollektív immunitás elérésétől még messze vagyunk. Ana Brnabić egyébként vasárnap egyeztetett a válságstáb egészségügyi részével. A szerb kormányfővel való egyeztetés során az orvosok a szigorúbb intézkedések bevezetését kérték, ami például a munkaidő lerövidítését jelentené. Tíz napig csak az lenne nyitva, ami létfontosságú. A járványügyi szakorvos kiemelte, hogy a vírus gyorsabban terjed a 30 és 55 év közötti korosztálynál, mivel a legtöbbjük nincs beoltva.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakorvos: „Ugyanakkor követeltük, hogy az intézkedések végrehajtásának ellenőrzése a lehető legmagasabb legyen, és a büntetéseket nyilvánosságra kellene hozni. Követeltük továbbá az öt főnél nagyobb nyilvános összejövetelek betiltását is. Tehát mindent, ami megakadályozná a tömeges összejöveteleket és tömeges fertőzéseket.”

A Szerbiai Klinikai Központ fertőző osztályán egyébként már nincs szabad ágy, a kórházban fekvők 90 százaléka oltatlan - erről beszélt a Szerbiai RTV-nek Dr. Ivana Milošević. Az egészségügyi intézmény igazgatóhelyettese hozzátette, naponta mintegy 200 koronavírus-gyanús esetet vizsgálnak meg. Szerinte az egyik legnagyobb gond, hogy a betegek az utolsó pillanatig várnak, mire orvoshoz fordulnak. Ha rosszul érzik magukat, azonnal forduljanak orvoshoz - hívta fel a figyelmet az illetékes.

egészség
egészségügy
egészségügyi
egészségügyi dolgozók
Predrag Kon
Dr. Predrag Kon

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.