Ugrás a tartalomra

Koszorúzás Palicson

2021.10.23
17:37
2022.04.30
10:47
Forrás
Pannon RTV
A 65. évforduló kapcsán 31 koszorút helyeztek el az 56-os emlékműnél.

Az eseményen a kegyelet virágait többek között Dömötör Csaba, magyar miniszterhelyettes, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, Csallóközi Eszter, szabadkai magyar főkonzul, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetei, önkormányzatok és civil szervezetek képviselői helyezték el.

Az eseményen Hajnal Jenő elmondta, a palicsi megemlékezés alkalmával főt hajtunk azok emléke előtt, akik a szabadságért életüket áldozták, valamint azok előtt is, akik elmenekülve később a világ számos pontján magyarként az érdekeinket képviselték. Az MNT elnöke a mai kor emberének szóló üzenetről is beszélt.

„A szabadságvágy mindig azt üzeni, hogy szabadnak lenni az embernek az az óhaja, hogy ki tudjon teljesedni, hogy megőrizze mindazt, ami szülőföldjéhez tudja kötni, és ami hazaszeretetét olyan fokra tudja hevíteni, hogy ha kell életét is áldozza érte.”

Palics
56-os emlékmű
Pintér Attila
nagykövet
Csallóközi Eszter
főkonzul
VMSZ
Dömötör Csaba
Hajnal Jenő

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.