Ugrás a tartalomra

A Zombor-Nagykikinda gyorsforgalmi út tervdokumentációjáról tanácskoztak

2021.11.05
15:25
2021.11.05
17:06
Forrás
Pannon RTV
A törökbecsei tanácskozáson a tervezőiroda mérnökei ismertették a bánáti községet érintő szakaszok útvonalát az önkormányzat vezetőségével és a település szakembereivel.

Az út a béregi határátkelőtől halad majd a román határig, Nákófalváig. A települések zöménél az út elkerüli a lakott területeket, Törökbecse előtt pedig, miután áthalad a DTD-csatornán, délkeleti kerülőúttá válik, és a román határ felé vezető út itt már javarészt egybeesik a már meglévő 15-ös állami úttal. A gyorsforgalmi út a korábban tervezett 175 km helyett 182 kilométeres lesz. Ebből 35 kilométert Törökbecse községben építenek, ami a tiszai duzzasztógát déli területétől Beodra-Karlova észak-nyugati területéig húzódik majd, ahol egy új kerülőutat is biztosítanak. Törökbecse községben a tizenöt felüljáró mellett más építési munkálatokra is szükség lesz.

Naser Mostafa, az újvidéki MHM-Projekt tervezőiroda igazgatója: „A már meglévő tiszai duzzasztógát mellett a műszaki tervdokumentáció magában foglalja a Duna-Tisza-Duna csatorna feletti új híd, valamint a törökbecsei vasútvonal feletti két felüljáró kiépítését, ugyanakkor úgyszintén egy felüljárót, ami Beodra-Karlován, a Nagykikinda felé vezető útszakaszon épül majd.”

A közvetlen és szélesebb nemzetközi környezettel való jobb kapcsolat és a könnyebb megközelíthetőség mellett ennek az útnak abban is nagy szerepe lesz, hogy csökkenti majd a településeken át történő tranzitközlekedést, ami Törökbecsének is sokat jelent.

Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere: „A Szerbia Útjai által szervezett projektbemutató egyszóval csodás dolog, hiszen a nép körében, sőt körünkben is a közművesítés a Vajdaság Mosolya nevet kapta. Tehát az, amit Alaksandar Vučić államfő megígért, megvalósul. Az önkormányzat némi megjegyzése, javaslata mellett a műszaki tervdokumentáció kidolgozásának a végéhez jutottunk, megjelölve ily módon a pontos útszakaszokat is.”

A Zombor-Nagykikinda gyorsforgalmi út kiépítési munkálatai a tervek szerint jövő év tavaszán kezdődnek.

Zombor-Nagykikinda gyorsforgalmi út
tervdokumentáció
Törökbecse
Saša Maksimović

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.