Ugrás a tartalomra

Boros György életmű-kiállítása a Népkörben (videó)

2017.05.20
14:44
Boros György előadással egybekötött önálló tárlata nyílt ma meg Szabadkán
Boros György előadással egybekötött önálló tárlata nyílt ma meg Szabadkán. A grafikusművész életében először árverezésre is bocsátotta alkotásait a Népkör Magyar Művelődési Központban. Kiss Mária mintegy 20 éve tanulja a képzőművészet rejtelmeit Boros Györgytől. Elmondása szerint az évek során rengeteg motivációt kapott a tanár úrtól. Kiss Mária, képzőművész: „A munkáiból vásároltam is egyet magamnak, emlékbe. Nagyon tetszenek az élénk színei, azok híve vagyok. Örülök, hogy ez a kiállítás megtörtént és annak is, hogy tudjuk a tanár urat segíteni.” Káich Katalin évtizedek óta rajongója Boros György munkásságának. Káich Katalin, professorix emerita: „Tulajdonképpen egy komplett művészről van szó, egy pedagógusról van szó, akinek szívügye, hogy nemcsak azok, akik hivatásból festenek, hanem azok is, akik esetleg elmulasztották, hogy hivatásul válasszák a festőművészetet, őket is tanítja.” Boros György önálló tárlata nemcsak betekintést nyújt a grafikusművész gazdag életpályájába, hanem a szolidaritást is jelképezi – mondta el a tárlat megnyitóján Ágoston Pribilla Valéria nyugalmazott magyartanár. „Azáltal, hogy megvásároljuk ezeket a képeket, azt hiszem, nagyfokú érzékenységgel gazdagodva társai leszünk ezeknek az alkotásoknak, és méltó társai Boros tanár úrnak is, aki valóban a vajdasági képzőművészeti élet emblematikus alakja.”



A nemzedékeket felnevelő grafikusművész az alkotásai eladásából befolyó összeget közelgő szívműtétjére szándékozza fordítani. Boros György, grafikusművész: „Ennek a kiállításnak van egy különleges apropója. Életmű-kiállítást az ember nem szervez nagyon sűrűn. Eddig két ilyen életmű kiállításom volt. Ez a mai egy különleges, mert ez tulajdonképpen az egészségemért van.” Boros György megsegítése céljából június elején is nyílik kiállítás, amelyen volt diákjai bocsátják majd árverésre alkotásaikat.
kiállítás
Népkör
Boros György

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.