Ugrás a tartalomra

Nincs szigorítás a rendkívüli járványhelyzet ellenére sem

2022.01.14
17:19
2022.01.14
18:54
Forrás
Pannon RTV
Vannak változások: a karanténkötelezettség rövidül, a koronavírustesztek ára pedig csökken.

Ülésezett a szerbiai Válságstáb. A járványhelyzetet az országban kiemelkedően nehéznek, rendkívülinek ítélték meg a szakemberek. A polgárokat pedig ezzel összhangban arra szólították fel, hogy aktívan vegyenek részt a vírus elleni küzdelemben, vagyis tartsák be a jelenlegi egészségügyi óvintézkedéseket és éljenek az oltakozás adta lehetőséggel.

A mostani szabályok maradnak, nincs szigorítás.

Néhány módosításról is döntés született az ülésen - közölte Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a válságstáb tagja. Ennek egyike, hogy a karanténkötelezettség az eddigi 10-ről 7 napra csökken. Emellett csökken a tesztek ára is azok számára, akik önként kérik a kivizsgálást. A PCR-tesztek ára az eddig 9 ezer helyett ezentúl 6 ezer dinár lesz, a gyors antigén teszteké pedig 3500-ról 1800 dinárra csökken.

A szerbiai iskolákban valószínűleg a vajdasági modell szerint mennek majd diákok, vagyis a középiskolások kombinált formában, az általános iskolások pedig tantermi oktatáson vesznek majd részt, de erről végleges döntés még nincs - mondta Gojković.

Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Ami jónak mondható, az az, hogy az egészségügy rendszer, vagyis a másodlagos és harmadlagos egészségügyi ellátásban és a covid kórházakban nincs annyi súlyos beteg, mint ahogy az a korábbi hullámokban volt tapasztalható. Ez arról tanúskodik, hogy a mostani variáns, ahogy Jovanović professzor úr is mondta, az omikron dominál Szerbiában. A megnövekedett esetszámok, az ugrásszerű növekedés is leginkább az omikron variánshoz köthető.”

járvány
koronavírus
Szerbia
szigorítás
karanténkötelezettség
PCR-teszt
tesztelés
ár
Zoran Gojković

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.