Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor telefonon tárgyalt Donald Trumppal

2022.01.18
18:19
2022.01.18
18:28
Forrás
MTI
Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar-amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor magyar miniszterelnök, valamint Donald Trump volt amerikai elnök tárgyalásán kedd este.

A telefonos egyeztetésen Donald Trump gratulált a magyar gazdaság kiemelkedő eredményeihez, és kifejtette: drukkol Orbán Viktornak a soron következő parlamenti választáson.

A Fidesz elnöke megköszönte Trump politikai támogatását, és biztosította őt, hogy Magyarország a továbbiakban is jó szövetségese lesz az Amerikai Egyesült Államoknak.

Orbán Viktor gratulált a volt amerikai elnök arizonai kampányrendezvényéhez, melyen Donald Trump arról beszélt, hogy "2024-ben visszaveszik a Fehér Házat".

Havasi Bertalan, a magyar miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: a telefonos tárgyaláson a magyar miniszterelnök és a korábbi elnök áttekintette a Magyarországot és az Egyesült Államokat egyaránt sújtó migrációs válsághelyzetet, leszögezve: a nemzeteink megvédése érdekében az illegális bevándorlást mindenképpen meg kell fékezni.

Magyarország
Orbán Viktor
Donald Trump

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.