Ugrás a tartalomra

Átadta köztársasági választási listáját az Egyesült Szerbia koalíció

2022.02.18
13:42
2022.02.18
16:48
Forrás
Pannon RTV
A Marinika Tepić - Együtt Szerbia győzelméért lista 250 nevet tartalmaz és 20 ezer támogatói aláírás kíséretében adták át.

A koalíció kampányának mottója a "Gyökeres változások". A Köztársasági Választási Bizottság épületében a lista átadásánál jelen voltak a koalíció pártjainak vezetői is: Dragan Đilas (Szabadság és Igazság Párt), Zoran Lutovac (Demokrata Párt), Janko Veselinović (Változásért Mozgalom), Pavle Grbović (Szabad Polgárok Mozgalma), Željko Veselinović (Egység Szakszervezet), valamint a koalíció belgrádi polgármesterjelöltje Vladeta Janković. Mint mondják, több választási célt tűztek ki maguk elé: igazságos Szerbiát szeretnének, gazdasági patriotizmust, valamint olyan életet, ahol az ember áll az első helyen, nem a nyereség.

Miroslav Aleksić, a Néppárt:alelnöke: „Csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy ez egy nagyszerű nap Szerbia számára. Nagyszerű nap, mert Szerbia megmutatta, hogy tud egyesülni. Összefogott az ellenzék, összefogtak a lakosok is, akik támogatói aláírásokat adtak, amit ma benyújtottunk. Higgyék el, annyi törekvés volt az emberek részéről, hogy még ma és holnap is folytatni szerették volna az aláírást, attól függetlenül, hogy átadtuk a listát.”

Az Egyesült Szerbia koalíció listája az ötödik amelyet benyújtottak az áprilisi Köztársasági parlamenti választásokra. Előtte a Szerb Haladó Párt, a Szerbiai Szocialista Párt, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Radikális Párt adta át listáját.

választások 2022

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.