Ugrás a tartalomra
Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Megvannak a hivatalos végleges választási eredmények

2022.07.05
13:11
2022.07.05
13:29
Forrás
Szerbiai RTV
Három hónappal a szerbiai parlamenti választások után a Köztársasági Választási Bizottság közzétette a hivatalos választási adatokat.

A legtöbb mandátumot az Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk lista szerezte, 120-at. Őket követi az Együtt Szerbia Győzelméért lista 38, majd az Ivica Dačić - Szerbia kormányfője lista 31 mandátummal. A Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista 5 mandátumot tudhat magáénak a parlamentben.

Az április 3-ai voksoláson egyébként 19 lista indult, és közülük 12 lépte át a parlamenti küszöböt.

választás 2022
Szerbia

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.