Ugrás a tartalomra
Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Megvannak a hivatalos végleges választási eredmények

2022.07.05
13:11
2022.07.05
13:29
Forrás
Szerbiai RTV
Három hónappal a szerbiai parlamenti választások után a Köztársasági Választási Bizottság közzétette a hivatalos választási adatokat.

A legtöbb mandátumot az Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk lista szerezte, 120-at. Őket követi az Együtt Szerbia Győzelméért lista 38, majd az Ivica Dačić - Szerbia kormányfője lista 31 mandátummal. A Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista 5 mandátumot tudhat magáénak a parlamentben.

Az április 3-ai voksoláson egyébként 19 lista indult, és közülük 12 lépte át a parlamenti küszöböt.

választás 2022
Szerbia

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.
10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.