Ugrás a tartalomra

Megvette az AIK Bank a Sberbankot Szerbiában

2022.02.28
12:39
Forrás
B92
Egy korábbi folyamat végére került pont a Nemzeti Bank most megadott jóváhagyásával.

A belgrádi székhelyű, több mint 40 éve működő AIK Bank így 9 százalékosra növelte jelenlétét a szerbiai bankpiacon, vagyis az egyik legjelentősebb szereplővé lépett elő. A bank tájékoztatása szerint az ügyfelek pénze biztonságban van.

Mindez azért fontos, mert az orosz-ukrán háború hatására a Sberbank európai leányvállalatánál komoly fizetőképességi problémák alakultak ki. A helyzetre reagálva Magyarországon két bankszünnapot is elrendeltek. Ott március 1-jéig az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlaműveleteket nem tudnak indítani, de számlájukra érkezhet pénz.

AIK Bank
Sberbank
Szerbia
orosz-ukrán
haború

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.