Ugrás a tartalomra

Több száz gumiabroncs csúfítja Törökbecse Tisza-partját

2022.03.02
18:35
2022.03.02
18:43
Forrás
Pannon RTV
Törökbecse helyi közössége arra szólítja a csónak- és kishajó-tulajdonosokat, hogy a Tisza-partról a napokban távolítsák el a folyó vizében lévő autó- és traktorgumikat.

A gumiabroncsokat a vízi járművek tulajdonosai használják, mivel arra helyeztetik csónakjukat, kishajójukat, amit a vízből már a tél beállta előtt el kellett volna távolítani. Ezt idén sokan nem tették meg. A helyzetet nehezíti az is, hogy a Tisza vízszintje a kikötőben mintegy fél métert apadt, aminek következtében a parton megszámlálhatatlan mennyiségű műanyagflakon, faág, vastagabb törzsek gyülemlettek fel, ami koránt sem nyújt szép látványt, mindemellett pedig veszélyeztetve van az ott tanyázó vízi járművek épsége is.

A helyi közösség hamarosan takarítási akciót szervez, ami által a szemetet eltávolítják, azonban mindazok a csónak- és kishajó-tulajdonosok, akik ott hagyják az abroncsokat, a vízi járművek őrzésének esetében nem igényelhetik majd régi kikötőhelyüket.

A takarítási akciót a helyi közösség három állandó alkalmazottja végzi majd el, a megmozdulást pedig szükség esetén megismétlik.

A csónakok őrzését a helyi közösség idén is május közepétől október 15-ig szervezi meg, amiért a felhasználónak ugyanannyit kell fizetnie mint tavaly, illetve a csónakra idényre szólóan 4000, míg a kishajóra 10 000 dinárt.

A törökbecsei Tisza-parton 305 kikötőhely van.

Törökbecse
Tisza-part
gumiabroncs
környezetszennyezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.