Ugrás a tartalomra

Nagyobb figyelmet kell fordítani a fiatalokra

2022.03.07
15:32
2022.03.07
18:01
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén bemutatták a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselőjelöltjeit. A VMSZ választási listáján a 250 jelöltből 15 Óbecse községet képviseli.

Bácsföldvári, péterrévei és óbecsei jelöltek is felkerültek a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti választási listájára. Közülük a legelőkelőbb, 10. helyen Szekrény Anetta műszaki kommunikációs menedzser szerepel, aki részletesen ismertette a Vajdasági Magyar Szövetség eddigi eredményeit és további terveit.

Olyan intézkedéseket fogunk szorgalmazni, amelyek lehetővé teszik a fiatalok függetlenebbé válását, a gyermekvállalás, a család- és otthonteremtést. Ragaszkodni fogunk a tehetséges tanulók, az egyetemi hallgatók, a fiatal gazdálkodók, a vállalkozók sajátos támogatási programjainak a kidolgozásához, és a VMSZ arra törekszik, hogy megerősítse az intézmények és a civil társadalmi szervezetek hálózatát, hogy ösztönözze a fiatalok kompetenciáinak, ismereteinek és készségeinek a fejlesztését saját maguk és a közösségük javára.

Két évvel ezelőtt több mint 5100 szavazatot kapott a VMSZ Óbecsén, legalább ezt az eredményt szeretnék megismételni április 3-án is. Bizakodásra ad okot az, hogy a községben 10 óra alatt 602 támogatói aláírást sikerült összegyűjteni a listaállításhoz – jelentette ki Kiss Igor, a párt óbecsei helyi szervezetének elnöke.

A Vajdasági Magyar Szövetség az egyetlen teljes magyar lista, és ami legalább ennyire fontos, az egyetlen vajdasági lista is, hisz az összes többi párt gyakorlatilag belgrádi vagy dél-szerbiai székhelyű, szinte elenyésző vajdasági, és még elenyészőbb magyar képviselővel.

Kiss Igor azt is elmondta, hogy a párt aktivistái a hónap második felében a terepen is segíteni fogják azokat a kettős állampolgárokat, akik levélben szeretnének szavazni a magyar országgyűlési választásokon.

Óbecse
Kiss Igor
Szekrény Anetta

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.