Ugrás a tartalomra

Már csak néhány napig lehet regisztrálni a magyarországi választásra

2022.03.07
17:55
2022.03.07
18:00
Forrás
MTI
Szerdáig regisztrálhatnak a külhoni magyarok a magyarországi parlamenti választásra.

Március 9-én 16 óráig kérhetik még a felvételüket a választói névjegyzékbe azok a külhoni magyar állampolgárok, akik részt szeretnének venni az áprilisi magyarországi parlamenti választásokon. A külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak.

Ehhez előbb regisztrálniuk kell a Nemzeti Választási Irodánál, az iroda ezután levélben juttatja el a szavazási iratcsomagot - köztük az országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett népszavazás szavazólapjait - a választópolgárhoz, aki a voksait levélben adhatja le.

Részletes információkért kattintson ide.

regisztráció
Magyarország
választások 2022

Most

11:34, Frissítve: 11:41

Kiadós csapadék kellene a földeken

A hirtelen érkezett és tartósan magas hőmérséklet, valamint a csapadék hiánya továbbra is megnehezíti a termelők helyzetét - mondják a Zenta környéki gazdák. Jelenleg a kártevőkkel is fel kell venniük a harcot.
21:59, Frissítve: 11:04

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.