Ugrás a tartalomra

Lesz-e idén elég tej?

2012.10.04
17:48
Többet kell tenni Szerbiában azért, hogy a tejtermelés folytatódjon, és fenntartsák a teljes állatállományt is az országban - vélik a Szerbiai Tejtermelők Szövetségénél
Többet kell tenni Szerbiában azért, hogy a tejtermelés folytatódjon, és fenntartsák a teljes állatállományt is az országban - vélik a Szerbiai Tejtermelők Szövetségénél. A szervezet ma találkozott a Holstein nevű társulással, valamint Goran Knežević mezőgazdasági miniszterrel.



Naponta egy pohár tej - ennyit elfogyaszthatunk mi is. Nemcsak a benne található tápanyagok, hanem az agyműködésre és szellemi teljesítményre gyakorolt pozitív hatása miatt is ajánlott. A kérdés csak az, lesz-e idén elég tej Szerbiában? A Szerbiai Tejtermelők Szövetsége úgy véli, a jövőben többet kell tenni azért, hogy a tejtermelés folytatódjon, és fenntartsák a teljes állatállományt is az országban. A tejtermelés egyébként a mezőgazdaság egyik legfontosabb ága, amit az is bizonyít, hogy a mezőgazdasági termelés összértékének 11 százalékát teszi ki. A tej és a tejtermékek egyébként október elejétől megdrágultak. Az áremelkedést azzal indokolták, hogy ez stabilizálhatja az ágazatot, megállíthatja a termelés csökkenését, és megakadályozhatja a tejhiányt is.
tej
Goran Knezevic
hiány
tejtermelés

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.