Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Hatalmas győzelmet arattunk

2022.04.03
23:11
2022.04.04
16:01
Forrás
Pannon RTV
Hatalmas győzelmet arattunk - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap késő este a kormánypártok budapesti eredményváró rendezvényén.

A kormányfő mindenkinek megköszönte a támogatását és munkáját. Külön köszöntötte a határon túli magyarokat és megköszönte segítségüket, mert így újabb esélyt kaptunk, hogy segíthessünk nekik - fogalmazott Orbán: „Először is köszönetet kell mondanom a magyar választópolgároknak, és csak annyit tudok mondani most nekik, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszolgáljuk a bizalmat, amit ma este tőlük kaptunk. Tudjuk, hogy a szerénység a legfontosabb, minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség, és valljuk be, hogy ma este van is mire szerénynek lenni.”

A győzelem szinte minden lehetőségét kimerítettük – jelentette ki a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor felsorolta, hogy a régi kétfordulós választási rendszerben is győztek, 2014-ben, amikor az ellenzék egyesével állt ki, 2018-ban amikor részlegesen összefogtak és most is, amikor teljesen összeálltak.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „A világban persze nemcsak ellenfeleink, hanem barátaink is vannak, és ők is mindent megtettek a mi győzelmünkért, jó szívvel gondolunk az amerikai barátainkra, a lengyelekre, az olaszokra, a spanyolokra, a szerbekre, a szlovákokra és az osztrákokra is, akik velünk voltak és segítettek bennünket az elmúlt hónapokban.”

Az egész világ láthatta vasárnap este Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött, mondta a magyar kormányfő. Azt üzenjük Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövőnk - zárta sorait Orbán, majd a Fidesz és a KDNP képviselői közösen énekelték el a Kossuth-nótát.

Orbán Viktor
választás 2022
Magyarország

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.