Ugrás a tartalomra

Nyolcszoros árat fizet Szerbia az importált áramért

2022.04.11
11:55
Forrás
Magyar Szó
Az év első két hónapjában nyolcszor többet fizetett Szerbia a behozatali áramért, mint tavaly, nyilatkozta a Danas napilapnak Ivan Nikolić, a Makrogazdasági elemzések és trendek című folyóirat szerkesztője.

Januárban és februárban 86 millió eurót fordított az ország áramimportra, amíg tavaly ugyanebben az időszakban 10 milliót. A szokásosnál lényegesen nagyobb szerbiai áramimport fő oka a villamosenergia-rendszer tavalyi év végi válsága. Kevésnek bizonyult ugyanis a Nikola Tesla hőerőmű szükségleteire előkészített minőségi szén és fűtőolaj mennyisége, ami kisebb hazai áramtermelést eredményezett. Ugyanebben a két hónapban nőtt a gáz és a kőolaj behozatalára fordított kiadás is, 575 millió euróval többet kellett fizetni az importért, mint egy évvel korábban a jelentős drágulások miatt, tette hozzá a szakember.

áram
Szerbia
import

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.