Ugrás a tartalomra

Megvan a szerbiai elnökválasztás végeredménye

2022.05.09
15:38
2022.05.09
15:50
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić a voksok 58,59 százalékát kapta, és ezzel megszerezte második elnöki mandátumát.

A Köztársasági Választási Bizottság ma közölte a végeredményt, amely szerint a hivatalban lévő elnökre 2 224 948-an voksoltak. Ezzel véget ért az elnökválasztási folyamat, és a következő öt évben is Aleksandar Vučić lesz Szerbia köztársasági elnöke. Az elnök mandátuma május 31-én jár le, hivatali esküjét még ezt megelőzően kell letennie a parlament előtt. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy erre mikor kerülhet sor, a parlamenti választás végeredményét ugyanis még nem hozta nyilvánosságra a Köztársasági Választási Bizottság, a végeredmények hiányában pedig nem alakulhat meg az új parlament.

elnök
Aleksandar Vučić

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.