Ugrás a tartalomra

Tavaszi hangulatban

2022.05.22
19:05
2022.05.22
20:19
Forrás
Pannon RTV
Tavaszi hangulat volt ma a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben, hiszen ezzel a címmel szerveztek népzenei műsort. Versmondók, citerazenekarok és kórusok mutatkoztak be.

A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület Veronika népdalköre évente megszervezi a Tavaszi hangulatban című műsort. A fellépők itt mutatják be, hogy mivel is készülnek a Durindóra, Vajdaság legnagyobb népzenei találkozójára.

Muhi Melinda, csoportvezető, Veronika népdalkör: „Most először fogjuk mi is közönség előtt bemutatni az idei dalcsokrunkat, vajdasági juhászdalokkal készülünk. Szabó Annamária segített a felkészülésben, ő tanított minket. Tél óta mi ezzel a dalcsokorral foglalkozunk.”

A 15 tagú népdalkör heti 1-2 alkalommal próbál.

Szabó Ilonka, tag, Veronika népdalkör: „Jókedvvel jövünk, feltöltődünk és igyekszünk helytállni. Amatőr énekcsoport vagyunk, szépkorúak.”

Újhelyi Éva mögött sok évnyi tapasztalat áll az éneklés terén. Ő is a Veronika népdalkör csapatát erősíti.

„2007-ben kezdtem énekelni, szólóban, egy év kivételével minden Durindón ott voltam. Próbálkozok minél jobban, szebben énekelni, meg tiszta szívből, mert szeretek énekelni, szeretem a népdalokat.”

Ludasról 2 citeracsoport is érkezett, mindegyik 5-5 tagot számlál.

Torok Orsolya, citeracsoport-vezető: „Ismerik egymást a gyerekek, hogy ki kinek a kicsodája, és ha egyvalaki elkezd járni, akkor szól a másiknak is, hogy jöjjön citerázni. Faluhelyen könnyebb megszólítani a gyerekeket.”

A Tavaszi hangulat fellépői szorgalmasan gyakorolnak az előttünk álló időszakban is, hiszen június 11-én és 12-én az idei Gyöngyösbokréta és Durindó színpada várja őket Palicson.

Tavaszi hangulatban
Veronika népdalkör
Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület
Durindó
Gyöngyösbokréta
Szabadka
Palics

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.