Ugrás a tartalomra

Van bomba, nincs bomba?

2022.06.08
09:48
2022.06.08
14:44
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
Mintegy 200 belgrádi iskolában volt bombariadó ma reggel 9 óráig.

Összesen 148 általános és 66 középiskolából érkezett bejelentés bombariadóról - írja a Szerbiai RTV. Ma fordult elő először, hogy egy óvodába is érkezett fenyegetés. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint a rendőrség kivonult a helyszínekre. A Szerbiai RTV emlékeztet, tegnap Kragujevacon és Nišben is bombariadó volt az iskolákban, korábban pedig több diákotthont is kiürítettek a hamis bejelentések miatt.

Idén január elseje és június elseje között több mint ezer bombariadóról érkezett bejelentés Szerbia-szerte. A Belügyminisztérium közlése szerint minden hamis bejelentőt azonosítottak és eljárást indítottak ellenük.

bomba
bombariadó
rendőrség
Szerbia
iskola
Belgrád

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.