Ugrás a tartalomra

Villámcsapások százezrei idéztek elő havazást Új-Zélandon

2022.06.13
13:15
2023.11.02
08:56
Forrás
MTI
Több mint százezer villámcsapást észleltek egyetlen hét alatt Új-Zélandon a június eleji viharok során, amelyek kiadós havazást is hoztak.

A legsúlyosabb károkat a fővárostól, Wellingtontól 50 kilométerre északra okozta az ítéletidő: itt két tornádó is végigsöpört, amely tetőket rongált meg, fákat csavart ki és hatalmas áradásokat idézett elő. A Déli-sziget sípályáinak üzemeltetői viszont örülhetnek a hidegfront hozta kiadós havazásnak, mert júniusban hosszú ideje nem volt ilyen kedvező a hóhelyzet a sípályákon.

A Déli-óceán és a Tasman-tenger felől érkező hidegfrontok napok óta változékony időt hoznak Új-Zélandra. A meteorológiai szolgálat június 6. és 13. között 111 621 villámcsapást jegyzett fel szerte Új-Zéland szigetein és a környező vizeken.

Új-Zéland
villámcsapás
havazás
hidegfront

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.