Ugrás a tartalomra

Traktoros tüntetés - a gazdák csütörtök reggelig biztosan Szabadka központjában maradnak

2022.08.10
21:36
Forrás
Pannon RTV
Stevan Bakić délután fogadta az elégedetlen termelőket. A szabadkai polgármester Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszterrel tárgyalt napközben a gazdák ügyében Újvidéken.

A gazdák kéréseinek részben eleget tevő engedmények ugyan születtek, a tárgyalások viszont holnap folytatódnak a szerb miniszterelnök és a demonstrálók között. A szabadkai polgármester Újvidéken tárgyalt Branislav Nedimovićtyal a gazdák követeléseiről, amelyekre a mezőgazdasági miniszter öt pontból álló választ adott. Ezt olvasta fel a termelőknek Stevan Bakić.

„A gázolaj árának és mennyiségének megoldása a gazdák részére. Válasz: - Mindent kértem, hogy írjanak le nekem. A gazdáknak biztosítják a támogatott árat az üzemanyagra, 179 dináros áron tankolhatnak. A NIS benzinkútjain naponta kétszer tölthetnek üzemanyagot az eddigi egy helyett.”

Emellett a minisztérium azt javasolja, hogy a területalapú támogatás 4 ezer dinárról 8 ezer dinárra nőjön. Az üzemanyagra és a műtrágyára pedig 30 ezer dináros támogatást kaphat 50 ezer gazdaság. A termelők az ígértekkel továbbra is elégedetlenek.

Matković Miroslav, termelő: „Köszönöm a polgármesternek, hogy ilyen gyorsan fogadott bennünket. Mi mezőgazdászok nem vagyunk elégedettek azzal, amit hallottunk. Mi nem fogjuk elhagyni a helyeinket.”

A gazdák csütörtökön reggelig biztosan Szabadka központjában maradnak, ugyanis a képviselőik a további lépésekről reggel kilenckor egyeztetnek Ana Brnabić, szerb miniszterelnökkel. 

Stevan Bakić
Szabadka
Branislav Nedimović
traktorblokád
mezőgazdaság

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.