Ugrás a tartalomra

Megállapodás a napraforgó áráról

2022.08.16
18:36
2022.08.16
18:58
Forrás
Szerbiai RTV
Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.

A megállapodás szerint a közvetítő árrése maximum 2,6 dinárra van korlátozva, míg a felvásárlótól az étolajgyárig történő szállítási költséget maguk az étolajgyárak viselik.

Ami az üzemanyagot illeti, 20 dináros lesz a hozzájárulás literenként, hektáronként 50 literig.

A negyedévi tejprémiumot 15 dinárra emelik a 2022-es évre vonatkozóan.

Emellett a kormány vállalta, hogy az elkövetkező időszakban is egyeztet az állattenyésztőkkel. A gazdálkodók továbbá 12 hónapos hitelmoratóriumot kaptak.

A szerb kormány az RTS-nek elmondta, hogy elégedettek a tárgyalások sikeres lezárásával, valamint azt is, hogy erre a forgatókönyvre számítottak, tekintettel arra, hogy a hétfői ülésen nagyfokú egyetértés született.

Nyolc napja tüntetnek a gazdák Szerbia szerte. A tegnapi tárgyalások után ma folytatódtak az útlezárások Újvidéken, Szabadkán, Zomborban, Pancsován. A šumadijai gazdák traktorokkal indultak Belgrádba.

napraforgó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.