Ugrás a tartalomra

90 millió dinárral nőtt a topolyai költségvetés

2022.10.20
11:41
2022.10.20
18:07
Forrás
Pannon RTV
Az új büdzsé így 1 milliárd 629 millió dinárt tesz ki.

A növekedés a tartományi pályázatoknak köszönhető - számolt be a községi képviselő-testület ülésén Szatmári Adrián polgármester. A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság 80 millió dinárral támogatja a Nušić utca felújítását, a stadionnál és a fedett medencénél parkoló kiépítését és a térrendezést. Az önkormányzat ehhez húszmillió dinár önrészt biztosít.

A tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárság 23 millió 400 ezer dinár értékben támogatja az ivóvízhálózat korszerűsítését, egy modern klórozó berendezés fognak felszerelni a topolyai vízgyárban, melyhez az önkormányzat 4 millió 600 ezer dinárral járul hozzá. A kkt mai ülésén a búza árának csökkentéséről is döntöttek, hiszen az aszály miatt a községeben a kukorica és cukorrépa esetében 80 százalékos, a búza esetében 25 százalékos, a napraforgó esetében pedig 50 százalékos a terménykiesés.

Szatmári Adrián, Topolya polgármestere: "A testület 15 dinár és 80 parában határozta meg a búza árát, ezt az árat fogja használni az illetékes osztály a közigazgatásnak a helyi járulék elszámolásakor a mezőgazdasági termelők esetében. Az önkormányzat ezúton is segíteni szeretett volna a mezőgazdasági termelőknek és terhet levenni a vállukról, a 15 dinár 80 para az a tavalyi terménytőzsdei áraknak az 50 százaléka, a jelenlegi piaci áraknak pedig kevesebb, mint a fele. Ez a döntés az aszálykárok felmérésével megbízott bizottság jelentése alapján került elfogadásra. Ugyanakkor szeretném felhívni a mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy a hónap végéig nyitva van a mezőgazdasági termelők támogatására előirányzott pályázat a mezőgazdasági és vidékfejlesztési program keretein belül."

költségvetés
kkt
Topolya
Szatmári Adrián

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.