Ugrás a tartalomra

Három új hitelről tárgyal a Világbankkal Szerbia

2022.11.02
15:00
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Mintegy 260 millió dollárról van szó, amellyel támogatnák a szerbiai költségvetést, fejlesztenék a tőkepiacot és bizonyos környezetvédelmi célokat valósítanának meg.

A Világbank jelentése megállapítja, hogy Szerbia és a régió energetikai válsággal szembesül, a költségvetésre pedig nyomást gyakorolnak a magas energia- és élelmiszerárak, valamint az infláció. Az előrejelzés szerint 3 százalékos lehet Szerbia idei GDP növekedése, a már 14 százalékot is elérő infláció pedig várhatóan elérte a csúcsát, és most már csökkennie kellene. Az is valós kockázat, hogy az eddig alacsony szerbiai államháztartási hiány megnőhet.

hitel
Világbank
Szerbia

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.