Ugrás a tartalomra

A Koszovóról szóló vita Párizsból Brüsszelbe költözik

2022.11.14
08:31
Forrás
Vajdasági RTV
Josep Borrell ma Brüsszelben számol be az Európai Unió vezetőinek az Aleksandar Vučić szerb elnökkel és Albin Kurtival folytatott párizsi tárgyalásairól.

Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője egyebek mellett a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd helyzetéről, valamint a nyitott kérdések megoldására tett legújabb erőfeszítésekről is tájékoztatja az uniós tagállamok külügyminisztereit. A Külügyminiszterek Tanácsa a korábban megfogalmazott üzenetek tükrében várhatóan újra felkéri Belgrádot és Pristinát a konstruktív fellépésre, továbbá arra, hogy mutassák meg kompromisszumkészségüket, a korábbi megállapodásokat pedig tartsák tiszteletben. A mai találkozó egyben a december 6-ai tiranai EU-s nyugat-balkáni csúcstalálkozó előkészülete is, a miniszterek várhatóan iránymutatást adnak az első olyan találkozóhoz, amelyet egy nem EU-s tagállam fővárosában tartanak. Az európai diplomácia vezetői döntenek az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai segélyek folytatásáról, esetleges újabb szankciókról Oroszországgal és Iránnal szemben.

Szerbia
Koszovó
Josep Borrell
EU
Európai Unió

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.