Ugrás a tartalomra

Változtak az utazási szokások

2022.11.27
07:50
2023.11.02
08:52
Forrás
MTI
Rövid utak, sok programmal, gyors feltöltődéssel - ezek most a legnépszerűbbek Magyarországon.

Megváltoztak az utazási szokások Magyarországon az elmúlt években. A Bónusz Brigád és a GKID felmérése szerint egyre több ember választja a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást. Jellemzően azok az utazások népszerűek, amelyek rövidek, gyors feltöltődést és programokkal teli napokat kínálnak. Legnépszerűbbek a jakuzzis vagy sörfőzde látogatással egybekötött hosszú hétvégék.

Az idei év legkeresettebb magyarországi kikapcsolódása az inárcsi pihenés volt, míg második helyen a Balaton-felvidéken található Kapolcs a legközkedveltebb. De fontos megemlíteni még a Bükköt, Szilvásváradot és Gyulát is.

A külföldi utak közül az elmúlt egy évben a legnépszerűbb egy egyéjszakás pihenés volt a Plitvicei-tavaknál.

A többnapos utazások mellett népszerűek a néhány órás belföldi feltöltődések is. A legkedveltebb élmények mindegyike vízhez kötődik, a legnépszerűbb például egy dunai, vacsorával egybekötött városnéző hajózás volt, majd egy balatoni vitorlázás és a Tisza-tavi repülés volt a legkeresettebb 2022-ben.

Az elemzés szerint az emberek előnyben részesítik, ha az ajánlatok alakíthatók, és ha a program lemondása nem jár jelentős pluszköltséggel, ezen túlmenően fontos a megfelelő ár-érték arány, így a felhasználók 84 százaléka továbbra is az akciókat kínáló oldalakon keresi a szolgáltatásokat, mert úgy gondolják, hogy itt találkozhatnak a legkedvezőbb árakkal.

utazás
utazási szokás
pihenés

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.