Ugrás a tartalomra

Újabb nagyobb rendőrségi intézkedésre lehet számítani Horgoson

2022.11.27
15:47
2022.11.27
17:26
Forrás
Pannon RTV
A csütörtök esti fegyveres leszámolás óta folyamatosan járőröznek Horgoson a rendőri egységek. A településről és a környező tanyákról több mint ezer migránst szállítottak el a hatóság emberei.

Nem hivatalos információk szerint hétfőn újabb nagyobb rendőrségi intézkedésre lehet számítani, mivel a csütörtöki lövöldözés egyes elkövetőit még keresik.

Ezek a képek még szombat este készültek Horgoson. A szerb rendőrség egységei a csütörtöki lövöldözés óta folyamatosan járőröznek a faluban, és elszállítják az oda érkező migránsokat.

A vélhetően embercsempészek közötti csütörtöki leszámolást egy helyi lakos mobiltelefonjával meg is örökítette. A tűzpárbajnak hat sérültje van, akiket a Szabadkai Közkórházban kezelnek rendőri őrizet mellett.

A szerb rendőrség napok óta tartó akciói úgy tűnik, hogy eredményesek voltak, ugyanis Horgos központjában sokkal kevesebb a migráns, mint korábban. A falu élete most nyugodt, az a kérdés, hogy ez meddig marad így.

A horgosiak nagyon örülnek, hogy a rendőrség elszállította a migránsokat a faluból és környékéről, de attól félnek, hogy a nyugalom nem lesz tartós.

Varga Zoltán: „Örülök, mint ahogy mindenki örül Horgoson, de valahogy nem is bízok benne, mert eddig is mindig visszajöttek, amikor elvitték őket.”

Kovács Ferenc: „Hármasával, négyesével még most is mennek, meg jönnek vissza, a taxisok mindig hordják őket. A taxisok azt csinálják, hogy leveszik a taxi táblát, és mint egy személyautó, úgy jönnek végig. A migránsok pedig most szereztek biciklit, hogy hátha úgy nem fogja meg őket a rendőr. Több mint 40 éve itt lakok, ez egy békés utca volt, most pedig magyarul megmondva nem jó lakni itten.”

A megerősített rendőri jelenlét óta a migránsok a falu központját elkerülik, többségük a Horgos-környéki tanyavilágban bujkál.

fegyveres
leszámolás
Horgos
járőrözés
migráns
csempész
rendőr

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.