Ugrás a tartalomra

Éjfélkor teljesen leállt a vonatközlekedés Ausztriában

2022.11.28
09:50
Forrás
Mávinform
Erre azután került sor, hogy a vasutasok szakszervezete egynapos figyelmeztető sztrájkra szólított fel.

Mivel a szakszervezet és a munkáltatók nem tudtak megegyezni, a sztrájk ideje alatt nem közlekednek a helyi, a regionális, az éjjeli és a nemzetközi vonatok sem. A szakszervezet szerint a munkáltatók a korábbi ajánlatuk helyett, hogy 200 euróval növelik a béreket és egyszeri 1000 eurós juttatást biztosítanak, a legutóbbi egyeztetésen csupán 8 euróval növelték az összeget. A szakszervezet 400 eurós fizetésemelést kér, tekintettel a rekordmértékű, 11 százalékos inflációra.

Andreas Mate, az Osztrák Vasutak igazgatója hangsúlyozta, hogy a 8,44 százalékos emeléssel a legtöbbet kínálták, mint az összes többi szektorban.

A Mávinform tájékoztatója szerint a Magyarország és Ausztria közt közlekedő, illetve áthaladó nemzetközi vonatok az eredeti menetrendjük szerint közlekednek a munkabeszüntetés időszakában, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig, majd a két határtelepülésről indulnak vissza Budapestre.

Ausztria
vonat
sztrájk
infláció

Most

16:29, Frissítve: 16:43

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:45, Frissítve: 16:04

Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon

Extrém és ultramaraton. Hatvan kilométeres közép- vagy harminc-egynéhány kilométeres rövid távú, nyugat, dél vagy éppen kelet irányba tartó távok.
Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.