Ugrás a tartalomra

Belgrádiakat támadtak meg Szarajevóban

2023.01.14
21:29
2023.01.14
21:38
Forrás
RTS, Tanjug
Egy személy megsérült. Késsel sebesítették meg egy hotelben Ilidža településen.

A szemtanúkra hivatkozva a helyi média azt írja, hogy a belgrádi Zvezdara Labdarúgóklub fiatal játékosai szüleinek egy csoportját támadták meg. A labdarúgók egyébként egy nemzetközi tornán vesznek részt.

Egy szülő a sajtónak elmondta, hirtelen egy csoport bejött a szállodába, és rájuk támadtak könnygázzal, zászlójukat akarták elvenni. Kint még nagyobb tömeg jött össze, maszkban voltak, fáklyák, görögtűz és kések voltak náluk. Akkor újból megtámadták őket és egy szülőt megsebesítettek - tette hozzá a nyilatkozó.

A belgrádiak nem érzik magukat biztonságban, és azt fontolgatják, hogy visszalépnek a tornától. A Szarajevó kantoni belügyminisztérium megerősítette a történteket, a sérültet ellátták, nincs életveszélyben, mindent megtesznek az eset felgöngyölítése érdekében.

Szerbia azt kéri, büntessék meg az elkövetőket, a jó szomszédi viszonyra kell törekedni, nem pedig a gyűlölet szítására - tették hozzá.

Belgrád
Szarajevó
Zvezdara
labdarúgó
támadás
kés
sérült

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.