Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia elkötelezett a béke megőrzése mellett

2023.01.17
10:56
Forrás
Tanjug
A szerb elnök találkozott Nagy-Britannia nyugat-balkáni különmegbízottjával, Stuart Peach-csel, és tájékoztatta őt Szerbia álláspontjáról a térség, különösen a koszovói helyzettel kapcsolatban.

Hangsúlyoztam, hogy Szerbia, mint eddig mindig, továbbra is őszintén elkötelezett a béke megőrzése mellett a térségben, amit a térség integrációjára irányuló számos kezdeményezés is bizonyít, amelyeknek mozgatórugója Szerbia – írta Vučić közösségi oldalán. Vučić hangsúlyozta, Szerbia számára továbbra is kulcskérdés a Szerb Községek Közösségének megalakítása, mint Priština nemzetközi egyezményekben vállalt és elfogadott kötelezettségei, valamint a koszovói szerb lakosság biztonsága, amihez elvárja a az Egyesült Királyság teljes támogatását.

Szerbia
Koszovó

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.