Ugrás a tartalomra

A természetet nem kizsákmányolni kell, hanem óvni!

2023.03.25
15:31
2023.03.25
19:22
Forrás
Pannon RTV
A fenntartható életmód volt a témája a mai TANOM Fejlesztő Programnak, amelyet az újvidéki Apáczai Diákotthon fiúkollégiumában tartottak meg.

Az eseményt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte, a téma kapcsán pedig a magyarországi Somosi Környezetnevelési Központ munkatársai tartottak előadásokat a pedagógusok számára. Az előadások természetvédelmi és ökológiai témákat dolgoztak fel, többek között a természetben történő viselkedésről, valamint a természetben való kirándulások pozitív hatásairól az oktatásban szóltak.

Korenchy László, alelnök, VMPE: „Célja az, hogy tanáraink és a tanítók a tapasztalatok útján megszerezett tudást tovább tudják adni a gyerekeknek, hogy a természet szeretetét, a hozzáállást és a természet értékeinek megőrzését magukévá tegyék és a továbbiakban egészen természetes legyen számukra az, hogy a természetet nem rombolni kell, nem kizsákmányolni, hanem óvni, hogy a természet által nyújtott javakat úgy használjuk, hogy az utánunk következő nemzedéknek is megmaradjanak.”

Újvidék
természetvédelem
környezetvédelem
fenntartható
Apáczai Diákotthon
Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Korenchy László

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.