Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország időben lépett a déli nyitással

2015.11.02
11:19
A déli nyitás stratégiával Magyarország még időben lépett abban a globális versenyben, amely azért folyik, hogy kié legyen a vezető pozíció az Afrikával kialakított gazdasági együttműködésben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a 2
A déli nyitás stratégiával Magyarország még időben lépett abban a globális versenyben, amely azért folyik, hogy kié legyen a vezető pozíció az Afrikával kialakított gazdasági együttműködésben - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a 2. Budapest Afrika Fórum megnyitóján, hétfőn. Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország új külpolitikai irányvonal mellett tette le voksát, és bár ez komoly viharokat keltett, vitákat generált, mára világossá vált, indokolt, hogy Magyarország pragmatikus, a külgazdasági eredményekre fókuszáló külpolitikát folytasson. Szijjártó Péter emlékeztetett: a kormány idén meghirdette a déli nyitás stratégiát, amelynek középpontjában a világ két, gyorsan fejlődő régiója, Latin-Amerika és a karibi térség, valamint Afrika áll. Két hete rendezték meg a Latin-Amerika fórumot, most pedig az afrikai kapcsolatépítésre összpontosítanak, ami bizonyítja, hogy a stratégia meghirdetése nemcsak egy kommunikációs akció, hanem valódi tartalma van, valódi stratégia áll mögötte - jelentette ki. Új világrend van kialakulóban, minden országnak több súlyos kihívással kell szembenéznie. Ez az új világrend a pénzügyi, politikai, oktatási, gazdasági és tudományos élet valamennyi szereplőjét komoly megújító lépésekre, változásokra sarkallja – magyarázta Szijjártó Péter. (MTI)

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.